Drones, de nieuwe ballonnen?

drones

Drones zijn nu voor iedere beurs verkrijgbaar, ze zijn al voor 25-30 euro te koop.

En een kind vindt het leuk om een ballon vast te houden en los te laten, zeker. Dat heeft iets magisch. Maar even een drone mogen besturen, eventueel met instructie, in een gecoördineerde actie met andere drones van andere kinderen? Minstens zo magisch.

Video met drones. Laat de mensen samen bewegen, patronen en vormen maken. Film dat met een droontje. Dat wordt nu al gedaan soms vanaf hoge gebouwen, maar drones bieden enorm veel nieuwe mogelijkheden om ook op andere locaties dit soort blije acties te organiseren. Denk maar aan de Tour de France…

Maar een bedrijfje dat een paar honderd euro investeert in een paar middelgrote drones met lampen en er wat creativiteit in stopt, kan er fantastische shows mee geven. Het zijn in feite op afstand bestuurbare, vliegende en zwevende ballonnen, lichten, camera’s. Maar dan volkomen herbruikbaar.   Je kunt er fantastische (licht)shows mee geven. ’s Nachts en overdag. Indoor en outdoor.

Foto’s met drones. Laat een organisatie een patroon uitzetten op een groot vlak terrein. Het publiek organiseert zich in kleine groepjes en maakt er iets moois van, bijvoorbeeld met krijttekeningen. Aan het eind van de dag stuur je een gehuurd droontje met camera de lucht in en je hebt een prachtige foto die zo de pers in kan en die iedere deelnemer op zijn facebookprofiel zal willen zetten. Want hier staan ook nog eens de makers op, en de tekening zegt iets over het event.

TED TALKS – Raffaello D’Andrea: The astounding athletic power of quadcopters

Met dank aan Carlijn van Tijen