Burgemeester en Chiara (12) ontmoedigen het oplaten van ballonnen

HOLLANDS KROON – “En weer laten ze ballonnen op, nu ga ik echt schrijven.” En terwijl de kinderkermis in Nieuwe Niedorp van start ging met het oplaten van ballonnen, kroop de twaalfjarige Chiara Kroon achter haar computer en schreef een e-mail aan de burgemeester.

Want een feestje is leuk, maar over het oplaten van ballonnen heeft Chiara een duidelijke mening. De ballonnen komen terecht in de natuur en dat is niet goed, laat ze weten in haar e-mail. Haar interesse in het milieu wordt gewaardeerd. De burgemeester heeft Chiara dan ook uitgenodigd op het gemeentehuis. Om er samen even over te praten en om de handen ineen te slaan.

Chiara wil graag dat het verboden wordt om ballonnen op te laten. “Het is bekend dat ballonnen oplaten heel erg milieu vervuilend is en er heel veel zeedieren aan dood gaan, omdat de ballonnen meestal in de zee terecht komen….Ik wil dat dit stopt omdat het niet alleen slecht is voor de dieren, maar ook voor de mensen, want wij eten de vis ook,” vertelt Chiara aan de burgemeester.

“De gemeente kan het oplaten van ballonnen niet verbieden, maar we kunnen het wel ontmoedigen. Laten we samen uitdragen dat de huidige ballonnen slecht zijn voor ons milieu en dat wij liever niet meer willen dat ze worden opgelaten. Wij vragen iedereen mee te denken over alternatieven bij feestelijkheden.

Bron: Hollands Kroon Plaza

Posted in: